Ma 2024.07.19. Emília napja van! belépés  |  regisztráció  |  oldaltérkép    


Bejelentkezés
Oldaltérkép 


"Olyan emberek és gyülekezet akarunk lenni, akik személyes életükkel bizonyítják, hogy a Jézus Krisztusról szóló örömhír igaz." 

Főoldal> Turné után...

Turné után...

Boróka Bábcsoport 2007 tavaszBábcsoportunk 2006. június 10-én alakult és a BORÓKA nevet viseli. A tavalyi karácsonyi turné után idén márciusban sem unatkoztunk.

A Jászságban és környékén összesen 18 előadást tartottunk a következő településeken: Jászberény, Jászjákóhalma, Jászdózsa, Jásztelek, Jászladány, Jászkisér, Jászboldogháza, Pusztamonostor, Jássszentandrás, Szentlőrinckáta, Heves, Tarnaörs, Erk, Tarnazsadány, Jászárokszállás, Jászapáti.

Igazi öröm volt számunkra az, hogy sok helyen már ismerősként vártak vissza, sőt emlékeztek a karácsonyi színdarabra és a megtanult táncra is.

táncIdén Húsvétkor egy újabb tánccal kedveskedtünk a gyermekeknek, amit a Katona vagyok című dalra játszottunk el velük.

A testmozgás után a Falusi bíróság című új bábdarabot tekinthették meg a gyermekek, amiből megtudhatták, hogy is került a Nyúl odújába a tojás, és hogy miért mérges Kotkoda asszonyság így Húsvét tájékán. Fanni gazdasszonyka pedig a Húsvét lényegét, Jézus Krisztus feltámadásának történetét mesélte el a közönségnek.

részlet a 'Falusi bíróság' című előadásbólAz előadások után feltett kérdésekre nagyon ügyesen válaszoltak a gyermekek, amiért természetesen az ígért jutalom sem maradhatott el. Ez pedig mi más is lehetett volna így Húsvét tájékán, mint egy-egy csokitojás. Közkívánatra ismét tánc következett, végül pedig a Családi Palánta Posta című folyóirat aktuális számát osztottuk ki a gyermekeknek, amihez húsvéti dalokat, történeteket tartalmazó CD is járt.

Be kell vallanunk, hogy egy kicsit elfáradtunk a sok előadás után, de a gyermekek mosolya mindezt feledteti. Annál pedig nincs is jobb érzés, mint amikor felnőttek köszönik meg az előadást, mondván „végre megértették a Húsvét lényegét”.
Rövid pihenő után újra folytatjuk a munkát, hiszen sok gyermek vár még ránk.
 

Ízelítőül pedig néhány kép a sok-sok mosolygós arcból:

  

Forgácsné Dénes Adrien
2007.04.22.nyomtatás
@
emailben küld
copyright © Jászsági Gyülekezet 2006
© Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyhez kötött! Minden jog fenntartva!   Fejlesztő: Arteries Studio