Ma 2021.12.04. Borbála, Barbara napja van! belépés  |  regisztráció  |  oldaltérkép    


Bejelentkezés
Oldaltérkép 


"Olyan emberek és gyülekezet akarunk lenni, akik személyes életükkel bizonyítják, hogy a Jézus Krisztusról szóló örömhír igaz." 

Főoldal > Új alapokon

Új alapokon a Jászsági Gyülekezet

Hosszú évek óta tart már, de valójában 2007. szeptemberében, gyorsult fel az a folyamat, amelynek célja a gyülekezetünk tagságának és vezetőségének bibliai alapokra helyezése volt. Úgy éreztük, hogy Isten ösztönöz minket arra, hogy olyanná alakítsuk át a gyülekezetünket, amilyennek Ő tervezte. Végül is a gyülekezetünknek Ő az „alapító-tulajdonosa”.
Ennek a keresésnek eredményeként mélyreható változások indultak el közöttünk.

Nem kellett új dolgokat kitalálnunk, csupán a „kézikönyvünket”, a Bibliát kellett változásra nyitott szívvel olvasnunk, és felismerni a Mester útmutatásait. A Biblia mellett több, e témában szakavatott személy írását is tanulmányoztuk, mit mondanak Isten népéről, kik a gyülekezet tagjai, kik lehetnek a gyülekezet vezetői és mik a feladataik.

Sokat és sokszor beszélgettünk más gyülekezetek vezetőivel, hogy ők hogyan látják egy XXI. századi gyülekezet létezésének és működésének okait, hajtóerőit (különösen sokat segített ebben egy másik jászberényi gyülekezet vezetősége, akik már több éve keresztülmentek ezen a folyamaton). „Aki pedig szorgalmasan keresi Istent, az meg is találja…” - ezt mi is átéltük és kiformálódott az előttünk álló út. Ráléptünk.

Mire is jutottunk el?

Megértettük és megerősítettük a gyülekezetünk létrejöttének célját: azt, hogy elsősorban Jászságban kell képviselnünk Jézus Krisztust, életünkkel tanúskodnunk az Ő feltámadása mellett és segítenünk mindenkinek megismerni Őt, aki erre vágyik.
Ez a látásunk, küldetésünk, és ezért létezünk!

Ezek után megújítottuk a gyülekezetünk tagságát és vezetőségét a Biblia világos útmutatásai alapján.
Először több istentiszteleten keresztül tanulmányoztuk közösen a bibliai tanításokat e témákban, majd egy különleges januári istentiszteleten mindenki nyilvánosan kifejezhette csatlakozását a gyülekezetünkhöz, aki megértette és elfogadta a céljainkat és küldetésünket.
Bensőséges és megható pillanat volt, ahogy sokan, akik hosszú évek óta járnak ebbe a közösségbe, most először fejezték ki egymás előtt: "igen, szeretnék veled együtt szolgálni, veled egy gyülekezetbe tartozni!"

Ezután a vezetőséget újítottuk meg. Alapításunk óta (1998) egy ideiglenesen megbízott vezetőség irányította közösségünket, élén egy lelkipásztorral. Megértve és elfogadva a bibliai mintát, többszemélyes (5 fős) presbitériumot állítottunk fel.
Így került sor egy másik különleges alkalomra 2008. február 24-én (az itt készült képeket megnézheted a Galériában).
Több meghívott vendégünkkel és az egész gyülekezettel együtt megerősítésre került a gyülekezet presbitériuma: Forgács Zoltán, Katona Zoltán, Nagy István, Póta László és Riegg Gábor.

Szívünkből hisszük és meg vagyunk győződve, hogy Isten akaratát követtük ezzel. Abban is biztosak vagyunk, hogy a gyülekezet valódi közösséggé formálódásának útjára léptünk. Ezen az úton nem egyedül megyünk, mert Ő vezet minket.

Bármilyen, a fentiekkel kapcsolatos kérdésedet szívesen fogadjuk itt!


N.I.
2008.04.02.nyomtatás
@
emailben küld
copyright © Jászsági Gyülekezet 2006
© Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyhez kötött! Minden jog fenntartva!   Fejlesztő: Arteries Studio