Ma 2020.07.03. Kornél, Soma napja van! belépés  |  regisztráció  |  oldaltérkép    


Bejelentkezés
Oldaltérkép 


"Olyan emberek és gyülekezet akarunk lenni, akik személyes életükkel bizonyítják, hogy a Jézus Krisztusról szóló örömhír igaz." 

Kicsoda Jézus Krisztus? 

 Néhány ember azt állítja, hogy nagy tanító volt. Mások prófétának gondolják. Megint mások elutasítják, mondván, hogy hazug, sőt őrült volt. Emberek milliói Úrként és Megváltóként üdvözlik. Azonban bárhogy is vélekednek róla az emberek, azt senki sem tagadhatja, hogy az emberi történelem középpontjában áll.

Az életéről szóló bibliai feljegyzések azt mutatják, hogy Jézus szűztől született, bűntelen életet élt, három éven keresztül Palesztinában tanított, keresztre feszítették és három nappal a halála után feltámadt. A Biblia állítása szerint e csoda után több, mint 500 ember látta őt élve. Hogyan volt képes egy hétköznapinak látszó ember ilyen életet élni? Azok a csodák, amelyeket Jézus véghezvitt, majd halála a kereszten, feltámadása, elragadtatása a mennybe – mind azt támasztják alá, hogy nem egyszerűen egy vallási vezető volt.

 Több száz évvel Jézus születése előtt próféták jövendölték meg érkezését. Az Ószövetség, amelyet különböző emberek kb. 1500 éven keresztül írtak, több mint 300 próféciát tartalmaz. Ezek mindegyike beteljesedett, beleértve nem mindennapi születésének körülményeit, bűntelen életét, számtalan csodatételét, halálát és feltámadását.

Jézus azt állította, hogy hatalma van bűnöket megbocsátani, démonokat kíűzni, betegeket meggyógyítani, és dönteni az emberek sorsáról az örökkévalóságban. Sőt, azt állította, hogy ő maga Isten!

Ez a kijelentése annyira felbőszítette a vallási és politikai vezetőket, hogy keresztre feszítették. Egy kölcsönkapott sírba temették, és három nappal később feltámadt a halálból.

Jézus feltámadása által válik a keresztyénség annyira egyedülállóvá és különbözővé minden vallástól ( a hinduizmustól, buddhizmustól, konfucianizmustól, sintoizmustól, az iszlámtól és a zsidó vallástól stb.). Valójában a kereszténység hitelessége Jézus feltámadásának bizonyítékán alapul. Ha a feltámadás nem történt volna meg, akkor a keresztény hit hazugságokon alapulna, és az embereknek nem reménykedhetnének abban, hogy haláluk után is élni fognak.

Azonban, ha a feltámadás mégis megtörtént, akkor csak egy választásunk lehet: elfogadni Jézust Úrnak és Megváltónak, és megtapasztalni szeretetét és megváltását.

Ma Földön élő emberek százmilliói állítják: személyesen találkoztak Jézussal, felszabadultak bűneik terhe alól. Mi is közéjük tartozunk!

(forrás: http://passio.timoteus.hu/korutfoold.htm)nyomtatás
@
emailben küld
copyright © Jászsági Gyülekezet 2006
© Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyhez kötött! Minden jog fenntartva!   Fejlesztő: Arteries Studio