Ma 2024.06.13. Antal, Anett napja van! belépés  |  regisztráció  |  oldaltérkép    


Bejelentkezés
Oldaltérkép



 


"Olyan emberek és gyülekezet akarunk lenni, akik személyes életükkel bizonyítják, hogy a Jézus Krisztusról szóló örömhír igaz."



 

Főoldal > BalaTini beszámoló

BalaTini beszámoló

 

biciklisekGyülekezetünk idén nyáron első alkalommal rendezett biciklis kirándulást tiniknek BalaTini címmel. Ennek keretében 6 nap alatt körbetekertük a Balatont, hat felnőttel és jó pár, 10-l5 éves tinivel.

Az északi parton, Balatonakarattyáról indult csoporta nagy út, ami után a déli már gyerek- vagyis tini-játék volt. Naponta kb. 35-40 km-t mentünk reggeltől ebédig, ami mindig a következő táborhelyen, mindig egy másik kempingben várt ránk (az ebédért utólag is nagyon hálásak vagyunk, és persze a vacsorákért, reggelikért is...)!

Sok fáradság és izzadás ellenére nagyon élveztük az utat. Nagy sikerélménnyel töltött el mindannyiunkat, mikor végre megérkfáradtakeztünk a szállásra. Azt hozzá kell tenni, hogy ez volt a nyár legmelegebb hete, de ennek ellenére a gyerekek bátran, a végsőkig kitartottak, még akkor is, mikor úgy nézett ki, minden ellenünk dolgozik: nagy esések a csúszós úton, tengelytörés, eltévedés...stb. Persze minden jó, ha a vége jó, és ezt meg is tapasztaltuk!

De mi értelme a Balatont körbebiciklizni, ha meg sem mártózhatunk benne!? Ebből is kivettük a részünk: jól megérdemelt pancsolás egész délután – persze csak amikor már az UV sugarak is engedték.

A kempingben az a jó, hogy sátorban lehet aludni! (legalább is ezt hittem...) Mindenesetre rajtam kívül sokan élvezték ezt is. A 'gyerkőcök' mindig maguk állították a sátraikat, pakoltak, csomagoltak, mosogattak, sőt,biciklizők még az ebédkészítésbe is besegítettek (bizony, most már mindenkinek megy a krumpli pucolás)! Egyfajta „túlélőtábor” is volt ez, megpróbálva egy kis önállóságra, felelősségvállalásra, aktivitásra nevelni a tiniket. Ez igen fontos manapság, mikor a legtöbb gyerek a TV előtt nő fel. Na de mikor mártóznak meg a Balatonban, és mikor érzik a természet illatát, és izgalmát???

Leegyszerűsítve, egy BalaTini túra jó a testnek és a léleknek: mindenkinek szeretettel ajánlom!

Nem csak tiniknek!

Lisztes Eszter



nyomtatás
@
emailben küld
copyright © Jászsági Gyülekezet 2006
© Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyhez kötött! Minden jog fenntartva!   Fejlesztő: Arteries Studio