Ma 2024.06.13. Antal, Anett napja van! belépés  |  regisztráció  |  oldaltérkép    


Bejelentkezés
Oldaltérkép 


"Olyan emberek és gyülekezet akarunk lenni, akik személyes életükkel bizonyítják, hogy a Jézus Krisztusról szóló örömhír igaz." 

Főoldal > A gyülekezetről> Közösségi élet  > Kiscsoportok


Kiscsoportok 


Számos lehetőséget szervezünk egyes konkrét témákban tagjaink és érdeklődők részére, részben rendszeresen, részben egyszeri alkalommal. Csak néhány példa az eddig működő kiscsoportokból:

Első lépések: Ebben a kiscsoportban a Jézus Krisztushoz megtérő testvéreinknek segítünk a Biblia alapigazságainak megismerésében, a gyülekezet és céljaink megismerésében, szeretetteljes kapcsolatok kialakításában. Ebben a kiscsoportban kiemelt feladat minden egyes testvérünket segíteni annak a területnek a megtalálásában és fejlesztésében, ahol szívből tud mások számára segítséget és támogatást adni – azaz szolgálni azzal, amije van (van, aki szívesen foglalkozik gyerekekkel, más szívesen segít szervezésben vagy fizikai munkában, megint más szívesen zenél vagy énekel).

Bibliaiskola: Jövőbeni tervünk több szintű bibliaiskolai kiscsoport szervezése, ahol tagjaink az alaptanításoktól és mélyebb igazságok megismerésétől egészen a mások szolgálatára történő felkészítésig tudnak növekedni és fejlődni.

 

Férfi és női alkalmak: Évente több alkalommal rendezzük meg külön férfiak és nők részére, ahol egyedi és sajátos kérdésekkel, problémákkal foglalkozunk, keresve a Biblia válaszait.

Jegyesség, házasság: A Biblia tudósítása szerint a házasság, a család a legfontosabb emberi kapcsolatrendszer. Ezért segítséget adunk a jegyesség előtt álló fiataloknak a párválasztás bibliai alapelveiről, a jegyesség valódi céljáról és a házasság szent szövetségének mérhetetlen áldásairól, valamint a buktatókról és csapdákról is.

Család, gyereknevelés: A házasság két, sokszor eltérő személyiségű ember szövetsége, amelyben eggyé válnak és „immár nem kettő, hanem egy” testté lesznek. Tapasztalataink szerint a házaspároknak sok időt kell tölteniük egymás őszinte megismerésével és gyakorlati szeretetével. Házaspárok számára készített gyakorlati alkalmakon egymás mélyebb megismerésében, a problémák kezelésében és egymás gyakorlati szeretetében segítünk.
A gyereknevelés pedig folyamatos feladatot ad mindkét szülőnek, minden korban más-más feladatokkal és szükségekkel. Gyermeket neveli áldás és jó dolog, nem szükségszerűen szenvedés és küzdelem. Sajnos előfordulnak csonka családok is, ezeknek a szülőknek is szeretnénk segíteni a gyereknevelés megnövekedett terheinek hordozásában.

Imacsoport: több imacsoport is működik a gyülekezetünkben, akik rendszeresen találkoznak abból a kiemelt célból, hogy közösen imádkozzanak egymás és mások szükségeiért, városuk és az ország jólétéért. Ennek a világos bibliai felhívásnak való engedelmességük számos isteni beavatkozást és csodát eredményezett már, pontosan úgy, ahogyan Isten a Bibliában megígérte: „ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket”.


További részletek:

Vissza a Közösségi élet oldalhoz

Istentiszteletek
- Helyi közösségek - Kiscsoportok - Gyermekek 0-24 - Dicséret zenekar - Kötetlen programokKiadványokBoróka Bábcsoport - Szeretet Szolgálat - Térségi kapcsolatoknyomtatás
@
emailben küld
copyright © Jászsági Gyülekezet 2006
© Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyhez kötött! Minden jog fenntartva!   Fejlesztő: Arteries Studio