Ma 2024.04.18. Andrea, Ilma napja van! belépés  |  regisztráció  |  oldaltérkép

Oldaltérkép

"Olyan emberek és gyülekezet akarunk lenni, akik személyes életükkel bizonyítják, hogy a Jézus Krisztusról szóló örömhír igaz."

Főoldal> MenjBeKlub

MenjBeKlub – új gyerekklub indult gyülekezetünk támogatásával

A jelenlegi korban nagyon sok kísértés éri a gyermekeket. A tévéfilmek, számítógépes játékok és mobiltelefonok magányossá teszik őket, a családokban pedig egyre kevesebb az idő, hogy foglalkozzanak velük. Az önkeresésben lévő, fejlődő kis személyiségek vakon követik a mintákat, amit látnak és amit hallanak, és kevesen vannak, akik ellensúlyozni tudnák őket. Így lesz sok „normálisnak” induló gyerek kábítószeres, deviáns vagy lázadó. A megoldás: csak a jó közösségek tudják elérni a gyerekeket. Nagy „mozgalmak” tudnak átadni jó viselkedésmintákat, legyenek ezek gyülekezeti gyerekcsoportok, sportegyesületek.
De mindenütt fontosak a hiteles férfiak, különösen a családokban, az apákra van elemi erővel szükség, akik példát mutatnak és mintát adna a bibliai életmódról.

Fenti gondolatokat egy, a téma szakértője fogalmazta meg. Egyetértünk. Ezért szeretnénk segíteni a gyerekeknek, hogy jó közösséggé formálódjanak, és ők legyenek hatással osztálytársaikra, nem fordítva. Egy jó csapatot szeretnénk építeni, ahová örömmel jönnek és tartoznak, ahol bibliai értékeket kapnak.

Így formálódott ki egy „normális” értékeket képvi selő gyerekklub ötlete, amelyet elneveztünk MenjBeKlub-nak.
Az első klubnapra március 29-én került sor. Célunk egyszerű: lehetőséget adni az iskolás gyerekeknek, hogy sok-sok együttes élményben, tevékenységben vegyenek részt, barátságok alakuljanak, és igazi csapattá váljanak.
Emellett szüleik számára is tervezünk beszélgetéseket, ahol megoszthatják kérdéseiket, gondjaikat, ötleteiket egymással.

A 4 fős szervező csapat tervei szerint iskolaszezonban, 3-4 hetente lesznek klubalkalmak, általában szombat délutánonként, változatos helyszíneken és programokkal.
 Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a klub nyitott minden érdeklődő számára! Bátorítjuk az iskoláskorú gyerekeket (és szüleiket is), hogy terjesszék a klub hírét és hívják el barátaikat, ismerőseiket.
Ha eljönnek a szülők, őket is bevonjuk a beszélgetésekbe, játékokba, agyerekekre pedig hasznos, stabil erkölcsi alapokon álló foglalkozások, játékok várnak: senki sem fog unatkozni!

A következő összejövetelek időpontjai: április 19.  (nem mindennapi, egész napos kirándulás a Mátrába), május 24. és június 14.

Ja, hogy mi is volt az első MenjBeKlub-on? Hát… volt habos kakaó a kis büfében (pogi, szendvics és muffin is volt, meg tea), sok-sok ötletes és különleges titkosírás kicsiknek és nagyoknak, bibliai témájú történet egy Annamari nevű kislányról – különleges táblarajzos előadásban, egyedi kézműves foglalkozások (gyertyakészítés, kavicshalacskák), a kamaszoknak külön Kamaszklub, felnőtteknek Rummikub társasjáték, „Taposs a lufira”, jó hangulat, vidámság (és persze habos kakaó… :-) ).

Bármilyen kérdésed van, küldj a szervezőknek üzenetet!

@
emailben küld