Ma 2020.07.03. Kornél, Soma napja van! belépés  |  regisztráció  |  oldaltérkép    


Bejelentkezés
Oldaltérkép 


"Olyan emberek és gyülekezet akarunk lenni, akik személyes életükkel bizonyítják, hogy a Jézus Krisztusról szóló örömhír igaz." 

Főoldal> Hogyan hallhatjuk meg az Úr hangját?

Hogyan hallhatjuk meg az Úr hangját?
2008.05. 11. Pünkösd vasárnap, istentisztelet
Nagy István
 

Ugye nagyon izgalmas a kérdés? A múlt évben egy erről szóló kis könyv került a kezembe, amely számomra egészen mélyreható kérdéseket vetett fel az Istennel való kapcsolatomról.

A könyv és egy előadás kapcsán kerültünk kapcsolatba Keith Jenkins-el, aki a SOLM nevű szolgálat európai vezetője, és azért utazik világszerte, hogy segítsen a cikk címében található kérdés megválaszolásában. Májusban éppen Magyarországon járt, így sikerült meghívnunk egy istentiszteletünkre.
Keith JenkinsElfogadta a meghívást, hasonlóan Simonyi Andreához, akit tolmácsnak kértünk fel (ezúton is köszönjük!).

Keith fő mondanivalóját nehéz lenne egy-két mondatban összefoglalni. Kezdésként a János evangéliuma 10. rész alapján beszélt a pásztor és a juhok viszonyáról. Ha Istent juhai vagyunk, és Jézus a Pásztorunk, akkor megismerjük a hangját, Ő is ismer minket mi pedig követni fogjuk Őt!
Ebből kiindulva beszélt arról, hogy Istennek terve minden gyermeke számára, hogy hallja Őt. Ehhez azonban előre el kell határoznunk, hogy követjük Őt. A bűn (testi természet) elválaszt Isten jelenlététől, „süketté” tesz, és még ha meg is hallanánk, mit akar mondani, nem tesszük, mert a saját fejünk után járunk („ki-ki a maga útjára tért”, eltévedtünk).
Ugyanakkor hazugság az, hogy kizárólag sok-sok igeolvasás, ima, böjt vagy bármilyen jó cselekedetek által közelebb kerülhetünk Istenhez. Ez egyedül hit által, Isten meg nem érdemelt jóindulatából (ez a kegyelem) lehetséges.
A Biblia szerint lehetséges Istennel, mint Atyával és Jézus Krisztussal egy személyes, bensőséges közösségben élni folyamatosan. Ez nem egy néha-néha megtörténő élmény, hanem egy „együtt élés”.
Persze ennek vannak feltételei, de nem a még több ima vagy mindenféle cselekedet, hanem az alázatos, engedelmes szív.

Az üzenet és Keith egyszerű, kedves személyisége is nagy hatással volt ránk. Este, vacsora közben újra megerősítette, hogy manapság sok hívő azzal akar Istennek tetszeni, hogy többet szolgál, imádkozik, de ezzel nem lehet Istent lenyűgözni. Jézus a szívünket vizsgálja, mit milyen motívumból teszünk.
Ha meghalljuk Isten szavát és megtesszük, amit mond, akkor lehetünk előtte kedvesek. Úgy gondoljuk, hogy ez nem csupán egy „igehirdetés” volt, hanem Isten világos szava hozzánk – és ehhez mi is így állunk!

Ha további kérdéseid vannak, írj nekünk!nyomtatás
@
emailben küld
copyright © Jászsági Gyülekezet 2006
© Az oldalon található tartalmak felhasználása engedélyhez kötött! Minden jog fenntartva!   Fejlesztő: Arteries Studio